Bäst termosmugg (test)

bästa termosmuggenDet finns ett par oberoende tester av termosmuggar men den som genomfördes av Tv-programmet Plus (Svt) är nog den mest gedigna. Vinnaren var Biltemas egen modell men eftersom den utgått ur produktion rekommenderas istället två andra modeller

Test av termosmugg

I testet ställdes fem termosmuggar mot varandra. Detta i en prisklass mellan 39,90 kr och 299kr. En stor skillnad i pris – och en stor skillnad i kvalité. Men dyrast var inte bäst.

Lågt läckage

En punkt som är mycket viktigt, i val av termosmugg, är hur bra den håller mot läckage. I programmet Plus valde man att testa detta genom att termosmuggen skulle transporteras via en 50 meters bana, 5 våningars trappor samt 10 fall på ett skrivbord.

Här vann Sagaform och IKEA tydligt då Clas Ohlson och Stelton började läcka redan på 50-metersbanan och Biltema läckte vid tipptestet.

”Sagaform ges högt poäng på lågt läckage”

Hålla värmen

Vatten kokades upp och hälldes i termosmuggarna för att se hur bra de kunde hålla värmen i en timme. När man sedan testade värmen var Sagaform sämst. Den hade tappat 45,1 grader, Biltema var bäst på enbart ett tapp på 16,6 grad medan Stelton kom tvåa. (-32,3 grad)

”Värmehållning drog ner Sagaforms betyg. Är detta mycket viktigt bör Stelton istället väljas.”

Hur lätt att använda

Med användbarhet menas exempelvis hur lätt den är att dricka ur, göra ren, fylla på och hur stadigt den står. Även här vann Biltema (som inte går att köpa längre). Sagaform kom på en god andraplats.

”Hög användarvänlighet på Sagaform”

Rekommenderad termosmugg

Sagaform – Användarvänlig och tät. Men tappar värmen snabbare. Läs eller beställ här

Stelton – Inte lika tät – men håller värmen längre. Läs eller beställ här