Märken

 

SagaformEtt svenskt företag som samarbetar med några av Sveriges främsta formgivare för att kunna förse kunderna med skandinavisk design av högsta klass. Produktsortimentet består av allt från glas, keramik och vaser till knivar och muggar. Lustfyllda och innovativa gåvor för köket och det dukade bordet inomhus såväl som utomhus är Sagaforms kännetecken. Presenter till andra eller något för det egna hemmet.

 Se utbud från Sagaform

Stelton

stelton Ett anrikt danskt varumärke som producerat produkter av rostfritt stål för kök och bord i över 50 år. Företaget som bildades 1958 har med sin långa tradition av nordisk design tillverkat prisvinnande tidlösa produkter med ikonisk status världen över. Cylinda-Line av Arne Jacobsen och termosmuggen av Erik Magnussen är två exempel på produkter som är lika populära idag som när de lanserades.

 Se utbud från Stelton

Isosteel

 isosteelOavsett om det är på kontoret, i hemmet eller på resande fot så förblir varma drycker varma och kalla drycker kalla med Isosteel. Tyskt rostfritt stål där design kombineras med funktionalitet, kvalitet och hållbarhet. Oavsett om det är termosar, muggar eller matbehållare så är produkterna oförstörbara och kan användas i åratal och dessutom miljövänliga då behållarna kan återvinnas.

Se utbud från Isosteel

Rosti mepal

rosti meepal I över 60 år har Rosti Mepal producerat hållbara designade plastprodukter för mat och dryck. Varumärket är starkt förknippat med världens bäst säljande skål, Margrethe skålen, som designades i början av 50-talet och bland annat avbildats på frimärken och den har även har en plats i den permanenta samlingen på Museum of Modern Art i New York. De flesta känner igen dricksflaskor och lunchlådor med roliga färger, camping serviser, barn serviser, köksutrustning och behållare som tillverkats av företaget genom åren. En kombination av holländsk och skandinavisk design som tilltalar människor världen över med fokus på kvalitet för nöjda kunder.

Se utbud från RostiMepal

Stanley

Ett amerikanskt företag som sedan 1913 producerat mat- och dryck-behållare för de äventyrliga som håller en livstid. Idag erbjuder varumärket ett vitt utbud av exempelvis termosmuggar och matbehållare för äventyr och arbete. Produkterna är gjorda för att hålla under tuffast tänkbara omständigheter och företaget står än idag fast vid ambitionen att tillverka produkter som håller livet ut.

Se utbud från Stanley

Lifeventure

lifeventureLifeventure designar och producerar tillbehör till backpackers, resande, vandrande och alla andra människor intresserade av äventyr. Företagets grundare insåg under 1980-talet att det fanns en hel värld där ute som kunde upptäckas men väldigt få produkter som var designade för den typen av aktiviteter. Varumärket skapades för att fylla behovet av säkra, hållbara och funktionella produkter för resor och utomhusbruk. Produkterna skapas i samarbete äventyrare och expeditionsledare och testas rigoröst

Se utbud från Lifeaventure 

 

Eva Solo

Eva Solo som startade upp för hundra år sedan drivs idag av fjärde generationen. Deras utgångspunkt har alltid varit att skapa funktionella köksredskap, sådana som underlättar det vardagliga sysslorna i hushållet. Idag är det inte bara funktion som förknippas med företaget utan även kvalitet och design. Deras termosmugg har fått namnet To go cup, en mugg i stilig design i rostfritt stål och med dubbla väggar.  Locket har klickfunktion, en bärrem av silikon och den finns i ett flertal färger. Eftersom det här är en mugg som inte bara är funktionell utan även har snygg design är den något dyrare än andra.

Kitchen Aid

Kitchen Aid startade sin verksamhet redan 1919 då de tog fram en köksassistent för att underlätta framför allt bakning. Efter den följde en hel rad funktionella maskiner för köket. Med sin design har de velat skapa något tidlöst som håller år efter år. Kitchen Aid håller sig kvar i köket och fortsätter att utveckla de apparater som de en gång startade med. Genom att avgränsa sig till köksprodukter vill man också erbjuda kvalitet som håller. Det är Kitchen Aid som designat kaffebryggaren med termosmuggen Coffe to-go.

 

Aida

Aida är ett danskt företag som startades 1953. Från början i ett försök att sälja vitt porslin till danskarna vilket visade sig vara en svår uppgift. Det hårda arbetet att få ut sitt porslin lyckades och idag är det ingen som tvekar att använda deras produkter. Deras termosmuggar är av ett annorlunda slag. Bland annat har konstnären Poul Pava och illustratören Tamara Lara Furrer fått stå för motivet på en av deras muggar.